<a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a>

Om vast te stellen wie in aanmerking komt voor een periodiek voedselpakket, hanteert Voedselbank Deventer criteria die vastgesteld zijn door de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. 

Een alleenstaande komt in aanmerking voor een periodiek voedselpakket als het leefgeld niet meer bedraagt dan € 200,- per maand. Bij een huishouden van meer personen vermeerderen we dat bedrag voor iedere volwassene met € 80,- 

Aanvragen?
Denkt u voor een periodiek voedselpakket in aanmerking te komen, neem dan contact met ons op. Hier leest u het formulier: aanvragen voedselpakket.  

Eventueel kan een hulpverleningsorganisatie het eerste contact leggen. Eén van onze consulenten maakt een afspraak met de aanvrager voor een gesprek. In dit gesprek nemen we de financiële situatie van de aanvrager door. Deze gesprekken worden ingepland op dinsdagmorgen tussen 9:00 en 12:00 uur. Uiteraard behandelen we alle gegevens met de grootst mogelijke zorg; we verstrekken ze ook niet aan derden.

Verwijzers
Ook in Deventer en omstreken komen vele instanties in contact met onze doelgroep. Hulpverleners kunnen contact opnemen met Voedselbank Deventer indien zij het vermoeden hebben dat hun cliënt in aanmerking komt voor een voedselpakket.